Recept vegan Spritz koekjes - Chez Mariette Christmas Challenge

Recept vegan Spritz koekjes - Chez Mariette Christmas Challenge

15/12/2023

Doe snel mee aan de Chezmariette Christmas wedstrijd en maak kans op een exemplaar van Het Vegan Bakboek. Marieke maakte een lekkere kerstvariant van de Spritz koekjes. We delen graag het recept hieronder. Haal alvast jouw keukenschort boven! 

De wedstrijd is ondertussen afgelopen, maar je kan het recept nog steeds op deze pagina vinden.

INGREDIËNTEN

• 220 g boter op kamertemperatuur • 60 g bloemsuiker • 1 tl vanille-extract • ¼ tl amandelextract • 320 g bloem • ½ el Alpro whipping room • 100 g donkere chocolade • gehakte pistachenoten of andere nootjes (optioneel)

• weegschaal • handmixer • spuitzak, spuitmondje in stervorm • bakpapier • 2 bakplaten

BEREIDING

  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 180° C.

  • Klop de boter op met de handmixer (ongeveer 3 à 4 minuten) en voeg er voorzichtig de bloemsuiker, het vanille- en amandelextract aan toe.

  • Mix er de bloem bij en voeg er de room aan toe om het beslag eventueel wat zachter te maken.

  • Knip het puntje van de spuitzak en doe er het spuitmondje in.

  • Schep het beslag in de spuitzak. Doe dit eventueel in 2 keer om makkelijker te werken. Hoe voller de spuitzak, hoe moeilijker je het beslag eruit kunt spuiten.

  • Spuit koekjes in vormpjes naar keuze op je met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn zodat de baktijd hetzelfde is.

  • Plaats 10 tot 12 minuten in de oven of tot de koekjes mooi goudbruin zijn.

  • Laat de koekjes afkoelen en smelt ondertussen de chocolade, dompel de koekjes er voor de helft in en besprenkel ze met gehakte nootjes, leg op een rooster zodat de chocolade kan stollen.
     

Smakelijk!
 

Deel gerust je creatie op Instagram of Facebook en tag @uitgeverijlannoo en @chezmariette.